top of page

Lifestyle: Fotografiranje na dopustu

Updated: Jul 21, 2020


Tu je čas v letu, ko mnogi med nami razmišljamo o dopustu. Nekateri ste se že potepali, nekateri se še boste spet drugi so polno zasedeni s poročno sezono in lahko razmišljajo o jesenskih terminih. Med njih spadava midva. :) Sva poročna in družinska fotografa, zato imava vikende skoraj, da vedno zasedene, med tednom pa ustvarjava z družinami, novorojenčki in spoznavava tako različne kotičke. Kakorkoli že, novo okolje in več prostega časa, sta idealna kombinacija za ustvarjanje fotografij. Pa ne govorim o selfijih s plaže in polno obloženih ribjih plošč iz bližnje restavracije. Ne. Govorim o čudoviti naravi , ki obdaja nas vse in ki nam sama postreže s priložnostmi. 

Za potovanja in dogodivščine ne potrebujete polne torbe fotografske opreme. Tudi midva vzameva s seboj en aparat in najljubši objektiv. 1 kartico, dve bateriji in akcija. Bolj kot oprema, je seveda pomembno to, da po svetu hodite z odprtimi očmi. Potrudite si ustvariti foto zgodbo, ki jo boste z veseljem pokazali svojim najbližjim, ali pa celo mini razstavo na socialnih omrežjih. Možnosti so neskončne.


Ko boste na naravo gledali malo drugače, boste opazili nešteto lepih stvari in detajlov. Mogoče je to odsev lune na morski gladini? Veter med borovci? Ribič v sončnem zahodu? Dovolite si biti drzni in ujemite trenutek. 

Če pa so vam bolj pri srcu portreti ali pa fotografiranje vaših otrok, lahko vseeno za pomoč prosite naravo. Ponudila vam bo direktno svetlobo, odboj, senco, veter, tople  večerne barve itd...


Torej če na kratko povzamem najine nasvete:


1. Potujte lahkotni2. Odprite oči3. Sprejmite naravo4. Dovolite si biti drzni
Predvsem pa vam želiva obilo smeha, užitka in umirjenih misli.

Z ljubeznijo,

Nadica in Sašo

Comments


bottom of page